Ana içeriğe atla

Çilekli schmandlı pasta


Bayramlarda gelen misafirlere ikramlık favori pastalarımdan biri. Çok bereketli oluyor, görünüşü ilede zaten herkesi ikna ediyor. 

Bu pastanın kremasına Schmand ekliyorum. Türkiye de ekşi krema diye geçiyor. Süzme yoğurt gibi bir kıvamı var. Almanyada yemekler ve pastalarda sıkça kullanılan bir malzeme. 

Kek için Malzemeler:

300 gr tereyağı 
300 gr şeker 
300 gr un
5 yumurta
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilin 

Kreması için:

1l süt 
3 paket puding tozu 
800 gr (4paket) Schmand
8 yemek kaşığı şeker 

Üzeri için:

2 kg çilek 
2 paket jöle (Tortenguss) 

Evvela tereyağı ve şekeri çırpıyoruz. Kalan tüm malzemeleri ilave edip kek hamurumu hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. 

Bu esnada kremamızı hazırlıyoruz. Sütü tencereye alıp içine puding tozu ve 6 yemek kaşığı şeker ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
Pişip koyu kıvam alan kremanın içine 800gr Schmandı ilave ediyoruz. 2 kaşık şeker de ekleyerek çırpıyoruz. 

Fırından çıkan kekin üzerine kremayı sürüp tekrar 10 dakika pişiriyoruz. 

Soğumaya bırakıyoruz. 

Çilekleleri yıkayıp ortafan bölüyoruz. Soğuyan kekimizin üzerine diziyoruz. 
Jöle yi paketde yazdığı gibi pişiriyoruz. (2 paket olduğundan suyun iki misli koymayı unutmayalım.


Kırmızı hazır jolelerde karmini boya olarak kullandıklarından ben kırmızı jöle almıyorum. 
Bir miktar çilek pureledim. Süzüp tencereye aldım. Onun üstüne jolenin paketinde yazan su miktarını tamamladım. Gayet de lezzetli oldu. 
Veya su yerine vişne suyu da kullanabilirsiniz. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche