Ana içeriğe atla

Kurutulmuş domates ve cevizli ekmek


Hamur için malzemeler:

15-20 adet kurutulmuş domates
8-10 tane ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı kekik 
15 gram yaş maya
1 buçuk su bardağı ılık su veya süt 
1 kaşık toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 


Kurutulmuş domatesleri sıvıyağın içinde 15 dakika bekletiyoruz.  Sonra iri küpler şeklinde doğruyoruz. 
Yoğurma kabının içine yaş maya ve ılık su veya sütü alıyoruz. Maya çözüldükten sonra içine şeker, tuz, kurutulmuş domates, iri kıyılmış ceviz katıyoruz. 
Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar, unu ilave edip yoğuruyoruz. 
Hamurun üstünü nemli bir bez ile örtüp, oda sıcaklığında 45 dakika bekletiyoruz. 
Ekmek veya kek kalıbını unluyoruz. Hamuru içine yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 


Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche