Ana içeriğe atla

Ispanaklı kolay pasta/kek


Ispanaklı kekleri çok severim, hem rengi güzel hemde lezzeti. 
Bu tarifde oldukça kolay. 

Malzemeler:

200 gr kadar ıspanak ( haşlanıp püre haline gelince bir bardak olacak) 
3 yumurta
1 bardak şeker 
1 bardak sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
2 paket vanilya
1 ve 1/4 bardak un

Üzeri için:

Frambuaz
Muz 
Kremşanti ( paketin üstünde yazdığı gibi hazırlanıp çırpılmış) 

Ben sadece Kremşanti tadını beğenmediğim bir paket krema (Schlagsahne) de çırptım. Sahnesteif değil SanApart kullandım kıvamını tutturmak için.
Bu şekilde yapınca krema artıyor, siz sadece Kremşanti de kullanabilirsiniz. 

Ben artan ike meyve salatası yaptım  


Pastamıza dönecek olursak, 
evvela ispanağı güzelce yıkayıp, kesiyor ve haşlıyoruz. 
Blender den geçirip püre haline getiriyor ve soğumasını bekliyoruz. 

3 yumurtayı şeker ile beyaz renge dönünceye kadar çırpıyoruz. 
Sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilya, ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ispanak püresinide ekleyip çırpınca, yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 

Pişen keki soğumaya bırakıp Kremşantiyi hazırlıyoruz.
Kek soğuyunca, üzerinden bir miktar kek alıp ufalıyoruz. Ortasındaki kabaran yeri ben kesip düzelttim.


Kremşantiyi üzerine sürüp, ayırdığımız ufalanmış kek ile üzerini kaplıyoruz. 
Dilediğimiz gibi meyvelerle süslüyoruz.
Muzlar kararmasın diye yarım limonun suyuna batırıp dizebilirsiniz. 


Afiyet olsun 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche