Ana içeriğe atla

Portakallı ve çikolatalı çatlak kurabiye


Instagramda @osgebingol de görüp hemen denediğim bir tarif, brownie tadında kurabiye


Malzemeler :

🍪2,5 paket bitter çikolata
🍪3 yemek kaşığı tereyağ
🍪4 yemek kaşığı portakal suyu
🍪2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
🍪1 yemek kaşığı kakao
🍪2 yumurta
🍪1/2 su bardağı toz şeker
🍪1 paket vanilya
🍪1 paket kabartma tozu
🍪2 su bardağı un
🍪Üzerine bulamak için pudra şekeri
🍪Süslemek için ayrıca portakal rendesi


Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritin.
Erittikten sonra portakal suyunu, kakaoyu ve portakal rendesini ekleyip karıştırın.
Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın en son un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip karıştırın.
Sert bir hamur olmuyor un ilavesi yapmayın! Elde ettiğiniz karışımı buz dolabına koyup 1 saat kadar bekletin.(zamanınız yoksa dondurucuda 30 dk tutabilirsiniz)
Süre sonunda dolaptan aldığınız hamuru çok bekletmeden ve çok fazla oynamadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve her yerine pudra şekeri gelecek şekilde iyice bulayın yağlı kağıt serdiginiz tepsiye aralikli olarak dizin önceden isttiginiz 170° fırında yaklaşık 10-12 dk pişirin. (Üzeri catladiginda pistigini anlayabilirsiniz daha fazla fırında tutmayın kurabiyeleriniz sert olur.)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche