Ana içeriğe atla

Tavşancık ekmekler


Çocukların okul çantasına hazırlayabileceğiniz şirin ekmekler. Yanında reçel veya ile cok güzel oluyor.

MALZEMELER:
180 ml (+ 1 Yk üzerine)  Süt
65 gr şeker (esmerde olur) 
380 gr Un
Yarım maya
50 gr tereyağı
Bir tutam tuz 
2 yumurta (biri hamura biri üzerine) 
Kuru üzüm

Evvela unu derin bir kaba eliyoruz. Ortasına çukur açıp 2 yemek kaşığı süt ve bir tutam şekerle karıştırıp erittiğimiz mayayı çukura döküyoruz. Üzerini etrafindaki un ile örtüp 15 kabarmasını bekliyoruz. (üzerini bir bez ile örtelim, hamur kurumasın) 

Una şeker, kalan süt, tereyağ, tuz ve bir yumurtayı ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Tekrar yarım saat hamurumuz üstü örtülü dinleniyor. 

Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. 
Hamurdan 10 tane beze yapıyoruz. (Hamur pişince epey kabarıyor, o yüzden bezeleri çoğaltabilirsiniz) 

Bezeleri uzun şerit halinde yuvarlıyoruz. Fotoğrafta göründüğü gibi bu şeritten bir ufak birde büyük top yuvarlıyoruz. Şeridi tavşanın gövdesi olacak şekilde yuvarlayıp, ucunu bıçakla ikiye bölüyoruz (kolları olmuş oluyor) 
Iki toptan biri kuyruk biride başı oluyor. Başını düzleştirip, ikide kulak kesiyoruz.
Kuru üzümü de ikiye bölüp göz olacak şekilde kafasına bastırıyoruz.


1 kaşık süt ile yumurtayı çırpıp üzerlerine sürüyoruz.
Fırında 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche