Ana içeriğe atla

Kuğu kurabiye

Oğlumla kuğu şeklinde kurabiyeler pişirdik. Çıtır ve lezzetli oldu, şekli oğlumun hoşuna gittiğinden, ondan bize fazla düşmedi =) 

MALZEMELER:

250gr oda sıcaklığında tereyağ 
1 su bardağı pudra şekeri 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı nişasta 
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Üzeri için 
Esmer veya beyaz şeker 
Çörek otu
Yumurta sarısı 

Tereyağını pudra şekeri ile çırpıyoruz. Sıvıyağ, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. 

Hamuru 10-15 dakika buz dolabında bekletiyoruz. Ceviu büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp merdane ile açıyoruz. Bardak veya kurabiye kesici ile daireler kesiyoruz. 


Daireyi ortadan ikiye katılıyoruz. Resimdeki gibi üstten uzun ikide yanlamasina çizgi çiziyoruz. Üstteki uzun çizgiyi boyun olarak yukarı kıvırıyoruz. Diğer iki çizgi de kanatları oluyor.

Kurabiyelerin üstüne yumurta sarısı sürüp, kanatlarına esmer şeker serpiyoruz. Çörek otu ilede göz yaptık mı kurabiyelerimiz pişmeye hazırdır.


180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. 


Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Kahvaltıya tavada patates kızartması

Bugün kahvaltıya sadece bir önerim var. Belkide zaten yapıyorsunuz. Ama yapmayanlara fikir olsun istedim.
Patatesleri küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kapaği kapalı kızartabilirsiniz. Yumuşamaya ve kızarmaya başladıklarında arzuya göre baharat ilave edin. (Kırmızı biber ve pul biber kesin olsun)
Çok basit ve güzel oluyor.
Mutlu kahvaltılar