Ana içeriğe atla

Kuğu kurabiye

Oğlumla kuğu şeklinde kurabiyeler pişirdik. Çıtır ve lezzetli oldu, şekli oğlumun hoşuna gittiğinden, ondan bize fazla düşmedi =) 

MALZEMELER:

250gr oda sıcaklığında tereyağ 
1 su bardağı pudra şekeri 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı nişasta 
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Üzeri için 
Esmer veya beyaz şeker 
Çörek otu
Yumurta sarısı 

Tereyağını pudra şekeri ile çırpıyoruz. Sıvıyağ, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. 

Hamuru 10-15 dakika buz dolabında bekletiyoruz. Ceviu büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp merdane ile açıyoruz. Bardak veya kurabiye kesici ile daireler kesiyoruz. 


Daireyi ortadan ikiye katılıyoruz. Resimdeki gibi üstten uzun ikide yanlamasina çizgi çiziyoruz. Üstteki uzun çizgiyi boyun olarak yukarı kıvırıyoruz. Diğer iki çizgi de kanatları oluyor.

Kurabiyelerin üstüne yumurta sarısı sürüp, kanatlarına esmer şeker serpiyoruz. Çörek otu ilede göz yaptık mı kurabiyelerimiz pişmeye hazırdır.


180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. 


Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche