Ana içeriğe atla

Tuzlu Çörek otlu kurabiye

Hadisi Şerif : Çörek otu ölümden hariç herşeye                                    şifadır.

Çörek otu deyince aklıma ilk babam gelir. Birşeyin içinde veya üstünde çörek otu varsa, babamdan mutlusu yoktur :)
Okadar düşkün ki çörek otuna günlük en az bir bardak çayını içmese kendine gelemez. Çayını denediniz mi hiç, çok lezzetli. Ilk duyduğumda acı birşey hayal etmiştim ama, hakikaten tadı güzel. Bizim evdede eksik olmaz, babam sağolsun
(Çörek otu çayını ve yağının ticaretini yapıyor)
İsteyenleriniz olursa, instagram dan bana yazarlarsa yönlendirebilirim.

Evet dönelim asıl mevzumuza, kurabiye tarifi verecektim :)



Malzemeler: 

125 g tereyağı

1/2 su bardağı sıvıyağ

1/2 çay bardağı çörek otu

1/2 çay bardağı şeker

1 adet yumurta akı (sarısı üstüne)

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı acı kırmızı biber

1 paket kabartma tozu

Yaklaşık 3 su bardağı un



Yapılışı: 

Fırınımızı 160 dereceye ısıtıyoruz.
Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp ufak toplar yuvarlayarak tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat (gerekirse biraz daha bırakın fırında) pişiriyoruz.

Afiyet olsun










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche