Ana içeriğe atla

Beyaz peynirli domatesli patlıcan yemeği





Malzemeler:

3-4 patlıcan
2-3 domates
200 gr kadar kıyma (arzuya göre)
1 diş sarmisak
1 soğan
Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Kaşar peyniri
Beyaz peynir


Evvela patlıcanları dilimleyip tuzu suda acısı çıksın diye bekletiyoruz. Sonra kurulayıp, zeytinyağına bolca batırıyoruz. Tepsi veya borcam yerleştirip kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz.

Bu arada kıymayı kavurup, soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz. 
Domatesleri rendeleyip kıymanın üzerine döküyoruz, tuz ve sairi ekleyerek, domates suyunu çekene dek pişiriyoruz.

Fırında kızaran patlıcanların üzerine hazırladığımız kıyma sosunu döküyoruz. Rendelenmiş kaşar ve ufalanmış beyaz peyniride üzerine serpiyoruz ve fırında peynirleri eritiyoruz.


Sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Pişi - Kabaran hamur tarifi

Uzuuun bir aradan sonra yeni bir tarif paylaşmak istiyorum. Peynir zeytinle yemesi harika olan çok pratik ve içine yağ çekmeyen pişi tarifi. 
Malzemeler:
Yaklaşık 3 su b. Un 1 su b. Yoğurt 1 yumurta 1 kabartma tozu 1 tatlı k. Tuz