Ana içeriğe atla

Muzlu pudingli tart



Lezzet dergisinde gördüğüm bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ben iki ayrı boy tart kalıpları kullandım, porsiyonluk oldu, isterseniz tek büyük kalıpta da yapabilirsiniz.

Tart hamuru için malzemeler:


  • 190 g un
  • 50 g pudra şekeri
  • 55 g toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 135 g tereyağı, soğuk ve küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı













              Dolgusu icin:
  • 3 muz
  • yarım su bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 paket puding  (varsa muzlu puding kullanabilirsiniz)


  Üzeri için:

  • 80 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema


Un, pudra şekeri, kakao, toz şeker ve tuzu karıştırın. Küp küp doğradığınız tereyağını tüyü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yumurta sarısını da ekleyerek hamuru yoğurun. 
Hamuru tezgaha alarak yoğurmaya birkaç dakika devam edin. 
Tart kalıplarını tereyağı ile yağlayın ve hamuru içlerine yerleştirin. 30 dakika derin doncuruda dinlendirin. 
Fırını 180 dereceye ısıtın.

Tart hamurların üzerini birkaç kere çatal ile delinki kabarmasın. ( yinede biraz kabarıyor, fırından çıkınca kaşığın sırtıyla bastırabilirsiniz. ben hususi satılan seramik topcuklar var, BAKİNG BEAN, onları koyup fırınlafığımdan kabarmadı)
25 dakika pişirip fırından alın. 

Pudingi üzerindeki tarife göre pişirin. Muzlu pudinginiz yoksa, benim gibi sade puding kullanırsanız, bir muzu ezip, pişen pudinge karıştırın.
10 dakika bekleyip soğutun.
Tart tabanlarını kalıplarından çıkarıp içine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
Fındı serpiştirip, pudingi tartların içine doldurun.




Kremayı ısıtıp küçük doğranmış çikolatayi içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
Soğuduktan sonra küçük bir poşete doldurup, bir ucunu küçük kesin.
Kremalı çikolatayı tartın üzerini süslemek için, istediğiniz şekildeki sıkın.

Buzdolabında soğutup, sonra servis edin.










Afiyet olsun


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche