Ana içeriğe atla

Çilek ve muzlu pudingli pasta



Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche





Puding için :

* hazır puding tozu
* paketin üzerinde yazandan 4 de bir daha az süt

* 100 gr Creme fraiche



Üzeri için :

* 2 adet Muz
* 500 gr çilek

* 1 paket renksiz pasta cilası (ben meyveleri büyük kestiğim için 2 paket kullandım )

Pasta cilasını kendiniz yapmak isterseniz, burdan tarifine ulaşabilirsiniz.


Fırını evvela 200 dereceye ısıtıyoruz.
Tereyağı ve şekeri 5 dakika kadar güzelce çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz.

Un, kabartma tozu ve fındıkları ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
Bi un karışımından, bi creme fraıche den hamurumuza ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz.
Limon kabuğu rendesini ve çatalla ezdiğimiz muzu hamura ekleyip karıştırıyoruz.

Hamuru biraz fazla olduğu için, pastayı dikdörtgen borcam veya tepside yapmanızı tavsiye ederim. Görsel daha hoş olduğundan ben yuvarlak pasta kalıbında yaptım. Hamurdan ama biraz ayırıp 6 tane muffin pişirdim. Sizde yuvarlak pasta yapmak isterseniz benim gibi hamurun bir kısmı ile muffin yapabilirsiniz.

Hamuru yağlanmış tepsi veya kalıbımıza yayıp, 15- 20 dakika pişiriyoruz.


Bu arada pudingi hazırlayabiliriz.
Paketinde yazdığı gibi hazırlıyoruz, sadece ölçüde dikkat edelim. Pakette yazandan 4 de bir kadar eksik süt kullanalım ki, pastayı kesince puding dağılmasın. Puding göz göz kaynayınca
Creme Fraıche ilave edip karıştırın.
1 dakika kadar dinlendirip, daha sıcakken kekimizin üzerine yayalım.
Buzdolabına koyup yarım saat soğutalım.

Dolaptan çıkan pastamızın üzerine dilimlediğimiz meyvelerimizi istediğimiz şekilde dizerek süsleyelim.

Üzerinede pasta cilamızı hazırlayıp dökelim ve bir iki saat dinlendirip servis edebiliriz.



Afiyet olsun.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)