Ana içeriğe atla

Sütlü hafif tatli























Cümleten hayırlı Ramazanlar

Iftar bizim almanyada saat 10´a yakın yani baya geç oluyor. Ondan sonra artık insanın canıda fazla birşey yemek istemiyor. Bu yüzden ağır tatlılar falan hiç gitmiyor. Ama bugün size çok hafif bir sütlü tatlı tarifi vereceğim. Geç saatte de olsa, insan yiyebiliyor gerçekten.

Malzemeler:

* 900 ml süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı seker

* 1 kaşık tereyağı
* 1 paket vanilya

* Hindistan cevizi



Evvela sütü tencereye alıp, un ve şekerimizi ilave ederek, sürekli karıştırmak şartıyla muhallebimizi pişirelim.
Göz göz kaynamaya başladıysa ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyamızı ekleyerek güzelce çırpalım.
Silikon muffin kalıplarını veya hangi kalıbı kullanmak istiyorsanız (kase, bardak gibi) ıslatıp, tatlmızı paylaştıralım.
Bir kaç saat buzdolabında dinlendikten sonra kolayca kalıbınızdan çıkacaktır.
Etrafını hindistan cevizine bulayıp servis edelim.

Afiyet olsun



Ben iki farklı kalıp kullandım.
Üstteki gülleri, 6`lı silikon  muffin kalıbıyla yaptım. Küçük porsiyonlar oldu, şık durdu.




Bu çiçekler daha büyük porsiyon. Pilav gibi yemekleri servis etmek icin aldığım kalıpla şekillendirdim. Kurabiye kalıbı gibi, sadece çok daha büyük.
Sizde yapacak olursanız fotoğraflarınızı benimle paylaşırsanız mutlu olurum.


Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar, hayırlı Iftarlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche