Ana içeriğe atla

Hoşgeldin Zeynep ; eltimin bebeğinin doğumuna hazırladığım hediyeler


Çok şükür Rabbim nasib etti ve Haziranın 12sinde eltimin dünyalar tatlısı kızı Zeynep hayata merhaba dedi.

Bende hastaneye götürmek için hediye hazırlığıma bir kaç gün önceden başlamıştım, Instagramdaki arkadaşlarım bilirler. Orada ara ara yaptıklarımı paylaşınca, nasıl yaptığımı soranlar olmuştu. O yüzden sizlere de fikir olsun diye, burada göstermek istedim.

Evvela işin kolay kısmından başlayalım; Lokumlar.
Hastanede gelen misafirlerine ikram eder düşüncesiyle, iki paket lokum hazırlamaya karar verdim. Lokumları satın alıp, şeker hamuru ile süsledim.


Ilk hediye paketimde Hoşgeldin Zeyneb yazılı lokumlar var.
Beyaz şeker hamurlarını daire şeklinde kesip, suyla lokumları üzerine yapıştırdım.
Üzerlerinede, silikon kalıbı ile form verdiğim harfleri yapıştırıp, kenarlarına birer çicek oturttum.
Başta ve sonda olmak üzerede iki lokumda fotoğrafta gördüğünüz gibi bebek yüzü var.
Bir tanesindede sıra boş kalmasın diye sarı pembe bir oyuncak var.

















Ikinci paketteki lokumlar biraz daha fazla. Bunlarıda beyaz ve pembe güller ile süsleyip kenarlarına birer yeşil yaprak yapıştırdım.

Paketleri nereden aldığımı soranlar olmuştu. Abone olduğum bir derginin (Süße Kreationen) hediyesiydi.

Gelelim "Cupcake" lerime. Asıl hediyeye güzellik katanlar onlar bence. 
Gördüğünüz "Cupcake"ler tulum ve çorap aslında. 



Lazım olan malzemeler:

5 adet tulum
5 adet tek ćorap
5 adet muffin kalıbı  (ben yırtılmasın diye silikon kalı kullandım, ama kağıtta olur tabi)
1 adet Muffin Standı

Ben kartondan Muffin Standı kullandım (yine başka bir dergide hediye idi "Torten Dekorieren")
Aslında cam Muffin Standıyla daha güzel olurdu belki ama, 60 km yol gideceğiz, kırılma tehlikesi olmasın dedim, karton tercih ettim.
Tulumu resime gördüğünüz gibi yuvarlayıp çorabı parmak kısmı yukarı gelecek şekilde, tulumun boğaz kısmına koyuyoruz.


Fotoğraflara soldan sağa devam ederek anlatalım.
1. Tulumu, çorap içinde kalacak şekilde boğaz kısmından bacak kısmına doğru yuvarlıyoruz. 
Çorabın açık tarafı meydanda kalıyor.
2. Çorabın içini dışa doğru katlayıp, tulumu içine alıyoruz; hani çorapları katlarken ters çeviririz ya, aynı o şekilde, yuvarladığımız tulumun etrafından ters çevireceğiz.
3.ncü fotoğraftaki gibi, çorap tuluma "tabak" olmuş oluyor. Üsttende çorabın parmak kısmı hafif görünüyor.
4. Muffin kalıbįna oturttukmu tamamdır. 

Diğer tulumlarıda aynı şekilde hazırlayıp, Muffin Standına "Tulum Cupcake"lerimizi yerleştiriyoruz.





Alt kata "Cupcake"leri yerleştirdim, üstede birkaç kurabiye koydum.


                      

Bunlarda kurabiyelerin yakindan fotoğrafları







Zeynebe hazırlamışken, oğluma biraz  yapayım dedim :)


Bunlar Zübeyrime

Birkaç tane kurabiyeyide ayrı bir vazoya yerleştirdim. 
Daha kurabiyeler fırından yeni çıktığında, sıcak olduklarından yumuşak oluyorlar. Yumuşak iken içlerine çubuk geçirdim. Bunlarda biraz değişik olmuş oldu.









Son olarak ağı bezlerini lolipop şeker şeklinde hazırlayıp ayrı bir vazoyu süsledim.


Bununda yapılışını tarif edelim

Malzemeler:

6 adet küçük boy ağız bezi
3 adet pipet
kurdale
şeffaf yapışkan bant
şeffaf folyo


Ağız bezlerinden iki farklı renk alıp ikisini yuvarlıyoruz. Sonra yanyana koyup ikisini bir yuvarlıyor ve açılmasın diye ucunu bantlıyoruz.
Pipetide arkasına yapıştırıp, folyo ile sarıyor ve kurdalemizi bağlıyoruz.
Bukadar :)


Bütün hediyeleri hazırlamak tabi biraz vaktimi aldı, Ramazanı şerifin ilk günlerine denk gelmesi de bir yandan günün yoğun geçmesine sebeb oldu.
Ama hastaneye ziyarete gittiğimde, o doğumun yorgunluğu üzerinde olan eltimin, hediyeleri gördüğündeki sevinci var ya, iste hepsine deydi...

Sizlerde belki birini sevindirmek ister, aynısını yaparsınız. Banada yaptıklarınızı gösterirseniz, çok mutlu olurum.
Yorum, fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Almanyada yakınlarımda olan arkadaşlarım. Özel günleriniz içinde kurabiye, lokum, çikolata siparişi verebilirsiniz, tekraren sipariş almaya başlayacağım inşaallah.

Sevgiler















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche