Ana içeriğe atla

Vişne ve muzlu çok pratik kek



Bu tarifi tutturmamak diye birşey yok. Çok pratik ama hamurundaki muz sayesinde çokta lezzetli bir kek. Misafirlerimden tam puan aldığım için sizlerede denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
🔅 720 gr konserve vişne
🔅 2 muz (hafif dışı kararmış ama içi zedelenmemiş muz ile daha lezzetli olur)

🔅 120 gr yumuşamış tereyağ
🔅 120 gr şeker
🔅 1 paket vanilin
🔅 2 yumurta
🔅 4 yemek k. Süt
🔅 200 gr un
🔅 1/2 paket kabartma tozu

Üzerine:

🔅 2-3 yemek k. Pudra şekeri


Evvela fırını 200° ye ısıtalım.
Vişnelerin suyunu iyice süzüyoruz.
Muzları soyup, çatalla eziyoruz.
Pasta kalıbını yağlayalım veya yağlı kağıt serelim.

Yumuşamış tereyağını biraz çırptıktan sonra şeker ve vanilini ilave edip iyice çırpalım.
Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edelim.
Süt ve ezilmiş muzları ekleyip karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu eleyip karıştırdıkmı pasta kalıbına hazırladığımız hamiru dökebiliriz.


İyice suyu süzülmüş vişneleri hamurun üzerine dizelim. Ben kek pişerken vişneler çökmesin diye ihtiyaten biraz una bulayıpta dizdim.
30 dakika piştimi kekimiz hazır demektir.




Servis etmeden üzerine pudra şekerini serpip afiyetle yiyoruz.





Yorumlar

Özgen dedi ki…
Gerçekten harika bir kek bu elinize sağlık sevgiler
Sweety Mutfak dedi ki…
Çok teşekkür ederim :)
sule m dedi ki…
Elinize saglik.bu keki muzsuz yapiyorum..Bir daha ki sefere muzlu deneyecegim.sevgilerle
Sweety Mutfak dedi ki…
muz ayri bir aroma veriyor hamuruna, tavsiye ederim. sevgiyle kalin

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche