Ana içeriğe atla

Vişneli Etimek Tatlısı



Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.

Altı için malzemeler:
Etimek

Şerbeti için:
2 bardak su
1 buçuk bardak şeker

Muhallebisi için:
1 litre süt
500 ml krema (Schlagsahne)
Yarım paket vanilya puding tozu
8 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
2 paket vanilya

Üzerine:
Vişne (çekirdeksiz)
500ml vişne suyu
 2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)


Evvela şerbetimizi kaynatıyoruz. Etimekleri şerbete batırıp tepsi veya borcama diziyoruz.
Artan şerbeti de üzerine gezdiriyoruz.

Etimekler şerbeti çeke dursun, biz muhallebiyi hazırlamaya geçebiliriz.
Tüm malzemeleri karıştırıp kaynatıyoruz, koyu muhallebi kıvamı alınca ocaktan çekiyoruz. Sürekli karıştırmazsanız dibi tutabilir.
Bu aşamayı kolaylaştırmak için ben evvela sütü kremayla ısıttım. Kalan kuruu malzemeleride az miktar soğuk süt ile karıştırdım. Tencerede sütüm kendi kendine ısındıktan sonra bundan az miktar diğer karışıma ilave edip, bunu komple sıcak süte döktüm. Böylece sürekli başında durup dibi tutmasın diye karıştırmam icab etmedi. Nasıl kolayiniza gelirse öyle yaparsınız.

Muhallebi kıvam alıp koyulașınca etimeklerin üzerine müsavi bir  şekilde dağıtıyoruz.
Vişneleri de arzuya göre üstüne serpiştiriyoruz.




Vişne sosu için 500 ml vişne suyunu nişasta veya Tortenguss ile kaynatıp üzerine gezdiriyoruz.


Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche