Ana içeriğe atla

Irmikli Toplar

 

Selamlar arkadaşlar

Havalar iyice bozulmaya başladı. Buralarda yaz bitiyor galiba. Onun için artık azıcık güneş görünce hemen değerlen
dirir olduk.

Bugünki tarifim çaresizlikte evde bulduğum malzemeler ile yaptığım çok pratik bir tatlı. Niyetimde başka şeyler yapmak vardı ama evde fazla malzeme olmadığını tesbit edince Irmik toplarını yapmaya karar verdim.

                                          Malzemeler
                 3 su bardağı süt
                 7 yemek kaşığı irmik
                 7 yemek kaşığı toz şeker
                 1 poşet krem şanti
                 üzeri için hindistan cevizi ve badem


Sütü tencereye alıyoruz. Şeker ve irmiği ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz.



Yanımıza bir tabak su alıyoruz. Hindistan cevizinide bir tabağa boşaltıyoruz. Ellerimizi ıslatarak irmikten bir parça alıp yuvarlıyor ve hindistan cevizine buluyoruz.
Eğer böyle zorlanırsanız, irmikten bir kaşık alıp hindistan cevizinin üzerine bırakın ve bu şekli ile bulayıp yuvarlayın. Elinize yapışmamış olur.

Servis tabağına toplarımızı diziyor ve üzerine badem batırıyoruz. 

Afiyet olsun

Farklı irmik tatlıları denemek isterseniz :



  Hindistan cevizli diğer tarifler: 



Yorumlar

bayanasci dedi ki…
Tarifinize bayıldım çok lezzetli görünüyor, mutfağımda mutlaka deneyeceğim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Sweety Mutfak dedi ki…
Çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim :) sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche