Ana içeriğe atla

Frambuazlı irmik tatlısı



Pratik ve iftar sonrası için hafif bir tatlı.
Önceden tarifini paylaştığım 2 renkli irmik tatlısını yapmaktı asıl niyetim. Ama sonra kakao yerine değişik bir renk olsun dedim ve neticede bu pembe frambuazlı tatlı meydana geldi.

Tarifi çok basit. Evvela irmiği önceki tarifimde olduğu gibi hazırlıyoruz. Buraya tıklayarak tarife bakabilirsiniz.

Tek fark 3de ikisini kakao ile karıştırmıyoruz. Bir kaç tane frambuaz ile karıştırıp robotla eziyoruz. (Ben Stabmixer kullandım)
Rengi biraz daha belli olsun diye azıcık kırmızı boyada ilave ettim.


Tabak veya kalıba evvela frambuazlı sonra sade irmikten koyup buzdolabında bekletiyoruz. Tatlı sertleştiğinde ters çevirip servis ediyoruz. 


Afiyet olsun




Müezza da çok sevdi tatlıyı :) 
Pişerken etrafımda dolandı miyavladı durdu taki onada verene kadar.
Şimdide zor fotoğrafladım, hemen aldı hanımefendi kokusunu :)

Yorumlar

erdal dedi ki…
This site has got a lot of really useful stuff on it. Thanks for informing me.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche