Ana içeriğe atla

Solero Pastası


Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.

Keki için:

4 yumurta
1 (kahve) fincan şeker
1 fincan sıvıyağ
2 paket vanilya puding tozu
1su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

4 paket (yani 800g) sıvı krema
4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)

Üzeri için:


750 ml Multivitamin suyu (içerisinde meyve 100% olandan)
3 paket Garant vanilya
3-4 konserve mandalina



Evvela fırını 175 dereceye açıyoruz.

Yumurtaları şekerle çırpıp, sıvıyağ vanilya puding tozu ilave ederek karıştırıyoruz. 
Kabartma tozunu una ekleyip bunuda ilave ediyor ve uzunlamasına olan borcama kek hamurumuzu boşaltıp ısınmış fırında 30 dk pişiriyoruz.

Sıvı kremaları krema sertleştirici ile çırpıp kremamızı hazırlıyoruz. ( dilerseniz kremşanti kullanabilirsiniz)

Multivitamin suyunu bir tencereye boşaltıp garant tozunu ekliyor ve göz göz oluncaya kadar kaynatıyoruz.
Arada çırparak soğutuyoruz.

Konserve mandaliları süzüyoruz 

Hamur pişip soğuduktan sonra süzdüğümüz mandalinaları üzerine döşüyoruz.
Kremayı üzerine yerleştirip multivitamin karışımımız soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletiyoruz.



Tenceredeki karışım soğuduysa bunuda dikkatlice kremanın üzerine yayıyoruz.
(Krema ile karışmamasına dikkat edelim) 


Buzdolabında bir iki saat soğuttukmu serin serin yiğebiliriz.

Afiyet olsun



Üzerini çırpıp dökerseniz benimkinden daha pürüzsüz olacaktır. :) benim aklıma gelmedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche