Ana içeriğe atla

"BüFe" Tatlısı


Eveeet bu gördüğünüz Imam Sarığına ćok benzeyen tatlı, Büşra bacımla benim çaresiz bir anda bir kaç tarifi karıştırarak uydurmasyon yapmış olduğumuz bir tatlı olduğundan, düşündük taşındık, isminide iki bacıya nisbeten BüFe koyduk ( Büşra & Feyza) :)

Lezzetine garanti verebileceğimiz bu görüntüsüde cok hoş olan tatlıyı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.
Biz kermese yaptık ve hemen satıldı, cok ilgi gördü. 

Bu tatlının keki ve kekin hazırlanıp kesilmesi aynı Imam Sarığı tatlısı gibi. Onun için kek aşamasını görmek isteyenler buraya tık !!


Muhallebi için gerekli malzeme:

6 su b. Süt
2 su b. Su
1 su b. Un
1 su b. Şeker
3 yemek k. Nişasta
2 yemek k. Kakao

1 paket vanilya
150 g tereyağı
150 g bitter çikolata

Ayrıca içine muz

Süslemek için:
parça çikolata
hindistan cevizi

Keki tarifteki gibi pişirip kesiyoruz. ( resimli anlatım mevcud, daha bakmadıysanız artık burda tıklayıp bakın yani ) :))

Muhallebi için vanilya tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Dipi tutmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. 
Muhallebi pişip göz göz olduğunda vanilya tereyağ ve cikolatayı ilave edip mixer ile çırpıyor ve soğumaya bırakıyoruz.

Aynı Imam sarığı gibi iki kekin arasına muhallebi sürüp uzerine muz dilimlerini oturrtturuyor ve sandviç gibi 2. Keki üzerine kapatıyoruz. Etrafınada muhallebi sürüp hindistan cevizine buluyoruz. 
Üzerinede muhallebiden sürüp parça çikolata serpiyoruz.
Bu kadar :))



Artan muhallebiyide tabi kupta servis edip değerlendirebilirsiniz. Deneyip yapan herkese afiyet olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche