Ana içeriğe atla

Süprizli Muffinler


Ortasında hindistan cevizli top bulunan süpriz muffinler. Kesip içini gostermek isterdim ama bu muffinleri kermese yaptığımızdan imkan olmadı. Ama ortadan kesilince içinde beyaz bir top var ve çokta lezzetli.

iç malzemeler:

90 g hindistan cevizi
80 g pudra şekeri
2 veya 3 yumurta akı
(veya 200 g Milchmädchen, türkçesini bilmiyorum)


Kek için malzemeler:

4 yumurta
150 g şeker
150 g sıvıyağ
150 g süt
3 yk kakao
1 p vanilya
1 buçuk p kabartma tozu
2 bardak un

Evvela hindistan cevizli topları hazırlıyoruz. Malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Kek içinde yumurta ve şekeri çırpıyor ve sırasıyla tüm malzemeleri ilave ediyoruz. 
Muffin kalıbının yarısına kadar kek hamurundan koyuyor ve uzerine hindistan cevizli karışımdan bir top yuvarlayıp oturtturuyoruz. Ve üzerini kek hamuru ile dolduruyoruz.

180 ° önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.




Şayet bunu değilde farklı bir Muffin tarifi denemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche