Ana içeriğe atla

Çok pratik fırında patates (labne peynirli)



Selam arkadaşlar. Size yanlız kaldığımda üşenmeden hızlıca yaptığım bir tarif vermek istiyorum. Normalde ben evde yanlız kalınca pek yemek yemem. Bişeyler atıştırır geçerim.
Ama bu  sefer arkadaşlarımın bana hediye ettiği küçük fırın kabını deneme bahanesiyle düzgün bir şey yemiş oldum :)

Malzemeler:
Patates
 labne peyniri (veya creme fraiche ben creme fraiche ile yaptım. Ama asıl tarif labne peyniri ile. Creme fraiche de Türkiyede ekşi krema diye geçiyor galiba)
Baharat 
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri

Patatesleri dilim dilim doğruyoruz. Fırın kabına bir kat patates yerleştorip tuz ve arzuya göre baharat serpiyoruz.
Üzerine bir kat labne peyniri sürüyoruz.
Tekrar patates yerleştirip aynı işlemi tekrar ediyoruz. Taki kab doluncaya kadar. En sonunu labne peyniri ile bitiriyor ve fırına sürüyoruz. Üstü kızarmaya başlayıp patateslerde yumuşayınca çıkarıp kaşar peyniri döküyoruz üzerine. Ve tekrar fırına sürüp peyniri eritiyoruz.



Afiyet olsun 

Şayet bunu değilde farklı birşey yapmak isterseniz, fırında farklı tarifler için burayı tıklayın :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche