Ana içeriğe atla

Un helvası


Insanın kendi yaptığı daha mı lezzetli oluyor, ondan mı bilmiyorum ama ben bu helva tarifini çok sevdim. Bir tane daha tarifim var arkadaşım Dürriyeden. Onuda inşallah sizlerle paylaşacağım.

Gelelim resimdeki helvanın tarifine:

2 bardak süt (400ml)
100 g tereyağı
2 bardak şeker (345 g)
2 bardak un (280 g)
yarım bardak sıvıyağ (100ml)



Evvela tenceremizde tereyağını eritiyoruz. Sıvıyağ ile unu da ekleyip kavuruyoruz.


Biraz rengi dönüp ilk resimdeki gibi erir gibi oluncaya kadar kavurmaya devam. (Insanın kolunu yoruyor tabi. Dibi tutmaması için sürekli karıştırmaya devam etmek gerekiyor)

Sonra süt ilave edip yediriyoruz. Daha sonrada şekeri ekleyip 5 dk daha ocağın üstünde şekeri eritip karıştırdıkmı son resimdeki gibi hazır oluyor.
Kenara alalım ve kapağını örtelim demlensjn.

Daha sonra istediğiniz gibi şekil verip servis edebilirsiniz. Ben küçük dondurma kaşığı kullandım. Buyrun neticede bu: 



Deneminizi tavsiye ederim. Yiyenlerde sevdiler :)



Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Ellerine sağlık kızım helvanın kendiside sunumuda çok güzel görünüyor gel beni ye diyor en kısa zamanda yapmam lazım ♥
Durriye Sevim dedi ki…
Feyzacim gercekten cok istah acici duruyor ellerine saglik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche