Ana içeriğe atla

Reçelli üstü şekerli Muffin


Lezzet bakımından çok hoşuma gitti bu tarif. Almanyada Berliner diye tatlı bir hamurişi var aynı ona benzedi. Ama fark, Berliner yağda kızarıyor bunda o zorluk yok tabiiki.

Merak ettiyseniz Berliner tarifinede bir bakabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey:  buraya tık tık :)

Muffin için gerekli malzemeler,
280 g un
6 yemek k. sıvıyağ
2 yumurta
125 g şeker
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
(Arzuya göre bıcak ucu karbonat eklenebilir. Harika kabarıyor resimde göründüğü gibi)
1 tutam tuz
1 paket vanilya
200 ml süt

içine dilediğiniz reçel

Üzerine yaklaşık 
100 g tereyağ (eritilmiş)
100 g şeker


Bir kaba unu kabartma tozunu eliyor ve bir tutam tuz ilave ediyoruz. Şekerde ekleyip karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp süt ve sıvıyağı ilave edip karıştırıyor ve bir paket vanilya ekliyoruz.

Unun ortasına elimizle çukur yapıp yumurta karışımını ortasına döküp karıştırıyoruz. Normal Muffinlerden biraz farklı oluyor, hamurun pürüzsüz olmasına gerek yok.

Muffin kağıtlarını hazırlayıp bir kaşık hamurumuzdan koyuyor sonra dilediğimiz reçelden (mesela çilek) üzerine bir çay kaşığı ilave ediyoruz. Tekrar üzerine hamur geliyor.

170°ye ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başladıysa pişti demektir. Bu tarifte kürdanla kontrol etmeyin derim. Çünkü içinde reçel var akıtabiliriz. 

Biraz soğuduktan sonra bir tabakta eritilmiş tereyağ ayrı bir tabakta şeker hazir edelim. Üzerlerini evvela tereyağina sonra şekere batırıyoruz.

Bu muffinleri Büşra ile yaptık onunda blogu var. "Annemden tarifler"
Göz atmak isterseniz buraya tık

Afiyet olsun









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche