Ana içeriğe atla

Pratik elmalı kek


Elma ve tarçın ikilisine bayılıyorum demişmiydim :) Sizde seviyorsanız bu pratik kek ile eviniz mis gibi tarçın koksun. 

Malzemeler:

3 yumurta
1 buçuk bardak şeker ( 275g)
1 bardak yoğurt (220g)
1 çay bardağı sıvıyağ (120g)
Yarım limonun suyu
3 bardak un (350g)
1 tatlı k. karbonat
1-2 tatlı k. tarçın
3 elma

180° ye fırını açalım ısınsın.

Evvela elmaları soyup ince ince dilimliyoruz. Kekin Ortasına ve üstüne gelecek dilimler. Üste gelecek olanlar zar gibi ince olabilir ama aradakiler fazla ince olmasın. Bende 2 elma icine bir elmada üstüne yetti.

Yumurtaları şeker ile çırpıp diğer sıvı malzemeleri ekliyor ve tekrar karıştırıyoruz (yani sıvıyağ yoğurt ve limon suyu)

Karbonatı una ekleyip, unu hamura ilave ederek tekrar çırpıyoruz. 

Hamurun yarısını yağladığımız borcama döküyor ve üzerine elmaları diziyoruz.


Üzerini tarçınla kaplıyor ve kalan hamuru döküyoruz.



En üstede ince elma dilimlerini dizip fırına süruyoruz. 40-45 dk kadar sürüyor pişmesi.


Afiyet olsun

Şayet bunu değilde başka bir kek yapmak isterseniz buraya tık tık :) belki diğer kek tariflerimden birisini daha çok seversiniz.
Selametle..






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche