Ana içeriğe atla

Schmandlı Alman Pastası



Yanlış bilmiyorsam Schmand ekşi krema oluyor. Turkiyede olan arkadaşlarım icin bu bilgi önemli. Eger yanlışsa bilen arkadaşların yorum kısmına yazmalarını rica ediyorum.

Bugünki tarifimde Ferhan hocama ait kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Hamuru için malzemeler:
1 yumurta 
65g seker
65g tereyağı
200g un
1 paket vanilya
1 cay kasigi kabartma tozu

Hamuru yoğurup pasta kalıbına iyice dağıtıyoruz kenarlarınıda kaplayacak şekilde.

İçi:
500ml süt
200g seker
2paket vanilyapuding tozu
800 gr ekşi krema

Sütten bir bardak ayırıyoruz gerisini şekerle kaynatıyoruz.
Ayırdığımız bir bardak süte 2 paket vanilyapuding karıştırıyoruz. Süt kaynayınca içine ilave ediyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Schmandı pudinge karıştırîp kalıptaki hamurun üzerine döküyoruz.

Üzerine: 

2 konserve mandalina
3 yk şeker
1 p Tortenguss (jöle)
1 p kıyılmış badem


2 konzerve mandalinlerin suyunu küçük tencereye alıyoruz. mandalinaları pastanın üzerine dizip
180derece ısınmış fırında 1 saat pişiriyoruz.

Mandalinanın suyunu 3 kaşık şeker ve bir tortengussla kaynatıp pastanın üzerine döküyoruz ve bir paket  badem üzerine serpip en az 6 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.


Yorumlar

bahce perim dedi ki…
çok hoş duruyorr..
Özgen dedi ki…
Eline sağlık cheesecake gibi bir pasta olmuş sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche