Ana içeriğe atla

Puanlı Rulopasta


Canım yine rulopasta çekmişti ve buseferde böyle denedim. Tarif Zürafa desenli rulopasta'mın aynısı. Tek fark üstündeki desen ve busefer kakao yerine mavi gıdaboyası kullandım.


Puan deseni için:

1 yumurta akı
30 g şeker
30 g eritilmiş tereyağı
45 gr un
Mavi gıdaboyası



Hamuru için:

3 yumurta 
80 g şeker
70 g un
50g nişasta
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu



Iç malzemeler:

200 ml krema
250 ml yağsız kuark (lor peyniri)
2muz
bir kaç damla limonsuyu

1 paket burda Sahnefest deniyor. Kremanın sıkı olup dışa akmaması için toz satılıyor. Bulamayanlar bence krema yerine kremşanti kullansın. Krem şanti pek cıvık olmuyor.

Desenimiz için malzemeleri karıştıralım. Sulu bir hamur elde ediyoruz. Biraz katı gibiyse hafif süt ile sulandıralım. Ama kağıda sıkınca akıp gidecek kadarda olmasın. Sıkacak kıvamdaysa yeterli. Bu hamuru sıkma torbamıza alıp ince bir uç takıyoruz. Sıkma torbamız yoksada sorun değil. Küçük bir poşetin içine koyup kenar ucunu küçücük kestikmi, bu şekildede sıkmak mümkün oluyor.


Desenimizi kağıda sıkıp 160° de 2 dakika fırına sürüyoruz. Hamurun kızarmaması önemli, fazla tutmayalım fırında. Maksad kek hamuru üstüne döktüğümüz zaman desenin bozulmaması.

Fırından 2 dakika sonra çıkarınca nemli bir bez ile desenin üstünü örtelim. Kurumasın.



Kek hamuruna geçebiliriz.

Evvela yumurtaları çırpalım. Şekeride ilave edip mikser ile biraz katılaşıncaya kadar devam çırpalım. Kalan malzemeyi eleyerek ilave edelim. Güzelce karıştırdıkmı desenin üstüne dökebiliriz. Ama varsa desenin etrafına 
pasta kalıbı yerleştirelim hamur fazla dağılmaz.
175° de 12 dk kadar pişirelim. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.


Fırından çıkınca, kenarına kalıp koyduysak onu bir kaldıralım. Hamurun üstüne fırın kağıdı koyup keki ters çevirelim. Şimdi desenli kağit üste geldi. Onu yavaşca kaldıralım. Nemli bezi desenli kekimizin üstüne serip bezle yuvarlayıp rulo yapalım. Bu şekilde bırakalım soğusun.


Son aşama sonra bitiyoruz. Iç malzeme için evvela kremamızı çırpalım. ( Sahnefest dediğim toz ile. Yoksa kremşantide hazırlayabiliriz. Veya nişastada belki aynı işi görebilir)
Muzları küçük küçük kesip karıştıralım.
Kuark ve limonsuyunu içine katalım. Biraz soğuttukmu kıvamı daha iyi olur.


Evet sarılı rulomuzu açalım. Kremamızı içine sürüp tekrar sardıkmı rulomuz hazırdır. Buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.




Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche