Ana içeriğe atla

Kirazlı Muffin


Selam arkadaşlar.

Sizde kesin bilirsiniz, bazen insan oyle yoğun olurki evde birşey yapmadan oturmasını özler. Önündeki günlere bakarsın, bugün şu var yarın bu sonra şu diye hep doludur. Boş bir gün istersin. 
Bu sıralar benimde öyle.. o yüzden baya sayfam ihmale uğradı.

Ama yine güzel bir tarifle sizinleyim. Bu Muffinleri çok sevdim. Kesin bir daha yapacaklarımın arasına girdi. Içindeki kirazlar öyle hoş bir lezzet verdiki bence, yerken mmmm mmmm diye diye bir hal oldum :)

Uzun lafın kısası ilginizi çekerse deneyin derim ve buyrun tarifine geçelim:

Malzemeler

125 g şeker
1 yumurta
250 g un
2 tatlı k. Kabartma tozu
1 tatlı k. Nişasta
1 p vanilya
varsa bir kaç damla vanilya aroma
250 g yoğurt
50 ml sıvıyağ
1 kavanoz kiraz (komposto gibi)

Evvela şekerle yumurtaları köpürünceye kadar çırpıyoruz. Vanilya yoğurt ve sıvıyağ ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Un nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp yavaşca sulu karışıma eliyoruz.
kirazları süzüp ilave ediyor dikkatlice karıştırıp kalıplara paylaştırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.


Daha farkli Muffin tarifleri için sağ yukarda arşivden bakabilirsiniz.

Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Ellerine sağlık kızım çok güzel görünüyor kesinlikle denicem ♥
Özgen dedi ki…
Ellerine sağlık eminim harikadır vişneyle de güzel olur herhalde sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche