Ana içeriğe atla

Kokoslu toplar (Raffaello/Bounty)


Bugün harika bir tarifim var size. Yani bu resmi görüpte insanın canının çekmemesi mümkünmü bilmiyorum.
Bugünki tarifde ablam gibi sevdiğim çok tatlı bir insandan: Ferhan hocam dan. Ben Türkiyede 1 sene okurken Allah razi olsun bana ablalık yaptı :)) çok teşekkür ederim tekrar Ablamm 

Malzemeler:

1 paket kokos (hindistan cevizi)
1 paket kremşanti tozu
1 paket vanilya
yarım çay bardağı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bu malzemelerin hepsini karıştırıp (kremşanti toz halinde kalacak, krema yapılmayacak) hamur elde ediyor ve bunu küçük toplar halinde yuvarlıyoruz.

Benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir kısmını batırıyoruz. Çikolatalılar bu şekilde oluyor. 

Beyaz kokoslular içinde nutella gibi ekmeğe sürmek için burda sütlü kremalar var(Weiße Creme) . Tr de ona benzer birşey varsa bilen arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Bu beyaz kremayı (fındık ezmesi gibi ama sütlü) tencerede eritip, kalan topları evvela buna sonra kokosa batırıyoruz. 

Afiyet olsun







Yorumlar

Kahvenin yaninda nefis olur. Elinize saglik :)
Feyza Yüksel dedi ki…
Teşekkürler canım
Nursevin Sönmez dedi ki…
Süper bir bloğmuş. farketmemi sağladığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık
Feyza Yüksel dedi ki…
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche