Ana içeriğe atla

Elmalı Kurabiye


Canım arkadaşım Dürriyenin elmalı kurabiye tarifini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Yemeğe doyamadığım kurabiyelerden birisi.

Iç malzemeler:

4 orta boy elma
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamur için malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
125 g oda sıcaklığında tereyağ
1buçuk çay bardağı şeker
1 bardak nişasta 
1 yumurta
3 bardak kadar un
1 p vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Evvela elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya alıp şeker ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Tarçın ve cevizi içine karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. 

Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilave ederek yoğuruyoruz. 
Hamurdan parçalar koparıp elimizle küçük açıyor ve yarısına elmalı iç harcımızdan koyuyoruz. Resimdeki gibi diğer yarısını çizerek harçlı kısmın üzerine kapatıyoruz. Ay şekli verip tepsimize diziyoruz.
180° derecede kabarıp altları sararıncaya kadar pişiriyoruz.

Servis ederken üzerine pudra şekeri ilave edebiliriz.




Yorumlar

Elmalı kurabiyeye bayılırım. Nefis olmuş. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)
Sweety Mutfak dedi ki…
Cok tesekkür ediyorum
Sevda Şen Ünsev dedi ki…
Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık :)
Sevgler
SİNAN TUBA dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sweety Mutfak dedi ki…
Teşekkürler sevda hanim :)
SİNAN TUBA dedi ki…
Ellerine saglik canim arksdasim benimmm
menekşe sümbül dedi ki…
Şekli çok güzel olmuştşk

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche