Ana içeriğe atla

2 renkli irmik tatlısı


Selam arkadaşlar !

Irmik tatlısı bana küçüklüğümü hatırlatıyor. Annem çok yapardı ve dolabı açtığımda tabak tabak irmik tatlısı görünce ne mutlu olurdum. Kendin yapıp yiyincede güzel oluyormuş ama annenimkini hiç tutmuyor niyese.

Malzemeler:

1 l süt
180 gr şeker
140 gr irmik
1 p vanilya
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı kakao

Üzerine dövülmüş ceviz

Tenecerede sütü şeker ve irmik ile surekli karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşınca vanilya ve tereyağını ilave edip tekrar karıştırıp tabak veya kalıplarımızın 4de 3ünü beyaz irmiğimizle dolduruyoruz. 
Tencerede biraz artan irmiğe 2 kaşık kakao karıştırıp kaplardaki beyazın üzerine ekliyoruz.
Ve buzdolabına koyup soğutuyoruz.

Servis ederken kalıpları tabakalara ters çevirip tatlımızı kalıptan çıkarıyoruz. Üzerine ceviz serpip servis ediyoruz.
Isterseniz derin tabaklara evvela kakaolu sonra beyazı (veya tam tersi) koyup öylede servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun


Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Seni mutlu etmek cok kolay canım:)) ben bu tağrifini denemidim hic ama eminim güzel olmuştur ellerine sağlık .
Sweety Mutfak dedi ki…
:)) buda güzel oluyor denemelisin

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche