Ana içeriğe atla

Zeytinli domatesli ekmek


Feyza hiç boş durmuyor maşaallah.
Bu seferde çok lezzetli ekmek pişirmiş ve sağolsun sizlerle paylaşayım diye tarifinide verdi.

Malzemeler:

1kilo un
1bardak süt
1 maya
1 yumurta beyazı
1 kaşık tuz 
1 kaşık şeker
1 bardak çekirdeksiz zeytin
1 bardak kurutulmuş domates


Evvela kuru domatesleri sıcak suda yumuşaması için bekletiyoruz. zeytin ve domates hariç tüm malzemeleri karıştırıp su ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Hamur hazır olunca doğranmış zeytin ve domatesi ekleyerek tekrar yoğuruyoruz. Leğende 20 dakika dinlediriyoruz. Sonra şekil verip tepsiye koyuyoruz. Üzerini bıçakla çizip yumurta sarısını sürüyoruz ve tekrar bu şekilde 20 dk bekletiyoruz.
Sonra 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Oh feyza jeletin derdimiz olmadan rahat yyenilebilecek bir ekmek tağrifi ellerine sağlık canım çokta güzel görünüyor :)
Ferhan Oezdemir dedi ki…
Nefis görünüyor,lakin o kuru domatesleri nasil kullandiniz acaba? Cok kuru ve sertler
Öncesinde bir islem yaptiniz mi feyzacim?
Feyza Yüksel dedi ki…
Sordumda arkadaş zeytinyağında bekletilmiş domates kullanmiş. Hatirlatma için teşekkür tarife eklemek lazım :)
Feyza Yüksel dedi ki…
Aynen bide zeytinli oh ohhh :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche