Ana içeriğe atla

Karamelli mısır patlaması


Eşimin çoook canı çekip mutfağa girerek üşenmeden patlattığı karamelli mısır tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Mısırı normal sade bir şekilde patlattıktan sonra bir kaba alalım. Aynı tencerenin içine biraz tereyağı ve şeker koyarak karıştırmadan sadece tencereyi sağ sola meylettirerek karamel rengini alana dek kızartalım. Karamelliştiği zaman fazla rengi koyulaşmadan ocağın altını kısıp patlamış mısırları üstüne ekleyip güzelce karıştırarak mısırlara karameli yedirelim. Aman ellere dikkat. Baya sıcak oluyor. 

Mısırların hepsinin rengi altın sarısına döndüyse ocaktan alabiliriz. 
Afiyet olsun

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Cok sagol canim ellerine emegine saglik.. tereyag nekadar olacak??? Ölcüsünü söyleyebilirmisin???
Feyza Yüksel dedi ki…
Canm patlattığın mısır miktarına göre değişir tabi. Onun için ölçü vermek istemedim.
Ama yarım su bardağı mısır patlatıyorsan 2 yemek kaşığı falan olsun tereyağı. Şekerde zevkine göre değişir. Mesela oda yarim su bardaği.
Bir dene istersen ikincide zevkine göre azaltır veya çoğaltırsn. Akşam bir filmin yaninda harika oluyor :)
Emel can dedi ki…
hiç denemediğim bir tarif. ellerine sağlık çok güzel görünüyor... tarif için çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim...
Feyza Yüksel dedi ki…
Ben teşekkür ederim canim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche