Ana içeriğe atla

Imam Sarığı Tatlısı


Bu tatlıyı görür görmez içimden denemek geldi. Hem ismi hemde görüntüsü çok ilgimi çekti. Ve misafirlerim tadını da beğendi.


Malzemeler:

4 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Krema için:

3 su bardağı süt
1 1/2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Ayrıyeten:

100 gr bitter çikolata
hindistan cevizi


Kekimiz için yumurtayı şeker ile güzelce çırpıp diğer malzemeleride ekleyerek karıştırıyoruz. Tepsiye fırın kağıdımızı koyarak keki üstünde dağıtıyoruz. Ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.

Krema içinde tencerede tüm malzemeleri karıştırıp pişirerek muhallebi elde ediyoruz.

Kek soğuyunca bardak ile yuvarlak kesiyoruz. (Arada bardağın ağzını ıslatırsak kesmek daha kolay oluyor)



Keklerden bir tane alıp üzerine bir kaşık muhallebi koyuyoruz. Üzerine tekrar bir kek koyup etrafınıda muhallebiye batırıyoruz. Sonra hindistan cevizine batırıp tabağa alıyoruz.

Bitter çikolatayı eritip üzerinde döktükmü bir tatlımız hazır. Tüm kek parçaları ile aynı işlemi 
görüyoruz.



Yorumlar

selma tamer dedi ki…
cok guzel bır tatlı olmuş elıne sağlık
Feyza Yüksel dedi ki…
Çok teşekkür ediyorum
Emel can dedi ki…
Süper tariflerin var hem göze hem mideye hitap eden, iştah açıcı:)) Ellerine sağlık...
Feyza Yüksel dedi ki…
Sağol canım benimm
SİNAN TUBA dedi ki…
Hmm bunu cok begendimmmm insallah denicemmm ellerine saglik canim benimm
Feyza Yüksel dedi ki…
Bencede denemelisin tubacim tadıda güzeldi :)) teşekkür

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche