Ana içeriğe atla

Gökkuşağı Pastası

Yengemin ellerinden insanın içini açan rengarenk bir pasta tarifi var bugün.

Malzemeleri

4 adet yumurta
4 Tük Kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Gıda boyası  


Krema Malzemeleri

1 litre süt
70 gr. nişasta
80 gr. toz şekeri
250 gr. margarin
80 gr. pudra şekeri
½ pk vanilya



 
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Şekerin yarısını ekleyin ve şeker erinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su işle şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.
Küçük kaplarda farklı gıda boyalarıyla karıştırarak istediğiniz kadar renk elde edin.
 Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin her rengi ayrı, ayrı pişirin.
Daha sonra krema için- şeker, nişasta ve sütü ateş üzerinde karıştırarak krema halinde pişirin.
Bir kasede margarin, pudra şekeri ve vanilyayı birlikte karıştırarak beyazlaştırın. Sonra ılıklaştırılan kremaya azar, azar koyup mikserde 10-15 dk. çırpın.
Buzdolabında bekletin.
Fırından çıkartıp soğuttuğunuz her renk katının arasına krema sürerek birleştirin.



Ellerine sağlık canım yengem, Hüma Sultanımın annesi :)

Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Pastanın renkleri insanın içini açıyor :)) eminim tadıda çok güzeldir ellerine sağlık canım

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche