Ana içeriğe atla

Zeytinli kaşarlı ekmek


Merhaba tüm okuyan arkadaşlarıma ! 
Bugün size kahvaltıda hemen fazla uğraşmadan yapabileceğiniz değişik bir ekmek tarifi vermek istiyorum. Ben tarifi nette gördüm ve hemen denedim çokta memnun kaldım.
 (Nette gördüğüm tarif almanca, onun için linki burda paylaşmıyorum. Lakin almanca bilipte merak eden olursa benim almanca siteden bakabilirsiniz. www.sinfeycook.blogspot.de)

Bu tariften 4 tane ekmek çıkıyor, veya pidede diyebiliriz. 

Malzemeler: 

300 g un
150 g dilim kaşar peyniri
50 g çekirdeksiz yeşil zeytin
100 g ılık süt
100 g yoğurt
Yarım maya
tuz
biberiye veya kekik

 Dilim kaşarları ve zeytinleri ufak doğruyoruz. Unu bir kaba alıp ortasına çukur yapıyoruz. Maya süt yoğurt tuz ve biberiye ekleyip biraz karıştırıyoruz. Kestiğimiz kaşar (üstü için biraz ayıralim) ve zeytinleride ilave edip hamuru yuğuruyoruz. Yarım saat dinlediriyoruz.

Tezgahı unlayıp hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Yuvarlayıp daha sonra merdane ile açıyor ve aralıklı tepsimize yerleştiriyoruz. Ayırdığımız kaşarı üstlerine serpip 190° de 20-25 dakika pişiriyoruz. 

Afiyet olsun eminim seveceksiniz


Yorumlar

mehtap dedi ki…
kahvaltı için harika bir çeşit, eline sağlık.
Sweety Mutfak dedi ki…
Evet. Kahvaltiya yaptim severek yendi teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche