Ana içeriğe atla

Yeşil Zeytinli Salata


Bugün size çok lezzetli bir salata tarifi

Malzemeler:

Haşlanmış mısır
Yeşil zeytin 
Kırmızı biber
Peynir
Zeytinyağı
Dereotu


Malzemelerin hepsini doğrayıp karıştırıyoruz. Yeşil zeytin içi kırmızı biberli olursa daha güzel olur. Bende bibersiz diye ayriyeten kırmızı biber doğradım. Zeytinler çekirdekliyse çekirdeklerini çıkaralım tabi.
Peyniride ben bu sefer aceleme geldi mozzarella kullandım.
Ama aslnda FETA veya Balkan peynirini kare kare kesip kızartınca harika oluyor. Bu peynirlerin bulunmadığı yerlerde alternatif ne olur siz benden iyi bilirsiniz. Kızartınca erimeyecek bir peynir olması lazım. Sevenlere keçi peyniri gibi.

Yorumlar

SİNAN TUBA dedi ki…
hmmm ellerine sağlık canım ağzım sulandı :)
Feyza Yüksel dedi ki…
Çok sağol canım. Benimde senin tatlılarda sulandı :) bir paylaşayımda herkesinki sulansın :D

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche