Ana içeriğe atla

Un kurabiyesi


Bugün yine Tuba'dan bir tarif. Çay ve kahve yanında birebir: un kurabiyesi



 MALZEMELER : 

125 g oda sıcaklığında margarin 
2 fincan pudra şekeri 
6 fincan un
1 paket vanilya

Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri

Margarin ve iki fincan pudra şekerini bir kaba alıp yoğurun.. Üzerine un ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam... Hamur ele yapışmayan kıvamı aldığında istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler beyaz kalacak.
 Fırından aldığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın . 
Üzerine bolca pudra şekeri eleyerek servis yapın


Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Tuba canım ellerine sağlık tağriflerin çok güzel ayrıca kızıma yardımcı olduğun için çok sağol :)
SİNAN TUBA dedi ki…
teşekkür ederim ayrıca rica edeeim ne demek.feyza sevindikçe bende çok mutlu oluyorum emin olun. Maşallah çok becerikli canım arkadaşım benim:)
Feyza Yüksel dedi ki…
Ikinizede teşekkür ettim :))
Un Kurabiyesi dedi ki…
Aa harikaymış bu :) Ellerinize sağlık.
Feyza Yüksel dedi ki…
Sizinkide harika ama :) ben bi sayfanıza göz atmaya gidiyorum :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche