Ana içeriğe atla

Tavada Börek


Selam arkadaşlar
Evde yalnızken bilirsiniz, insan nedense hiç kendine birşeyler hazırlamaya özenmez. Kuru ekmek yer bir çay içer doyarsın. Yani çoğunlukla öyle olur. Veya bende öyle diyelim :)

Ama bu sefer dedimki kendime, yav yap kendinede güzel bişey. Düşündüm canım börek istedi. Tek kişilik hamur açamayacağıma göre tavada böreğe karar verdim.

Yapmak isteyenler için tarifini paylaşalım:

Yufka (taze veya kurutulmuş)
Süt
1-2 yumurta
1 kalıp beyaz peynir
Maydonoz
Pulbiber 
karabiber 
kırmızı biber


Evvela peyniri ufalıyor maydonozu içine doğrayıp baharatları döküyoruz. Karıştırdıkmı içi hazırdır.

Tavamızı yağlıyoruz. Bir tabakta yumurta kırıp biraz süt ile sulandırıyor yufkayı bununla ıslatıyoruz. Ben kuru yufka kullandığımdan parça parça yerleştirdim tavaya. Tabi tüm bir taneyi alta sermenizde mümkün. Bir kat serdikmi üstüne peynirimizden serpiyoruz. Sonra tekrar bir kat yufka. Burda bitirebilirsiniz. Ama ozaman Börek ince olur. Ben bir kat daha ekledim. Tekrar peynir ve tekrar  yufka. Böylece orta ayarda kızartıyoruz.Üstünü örtsek daha iyi olur. Buharı içinde kalsın. Altı kızardımı çevirip diğer tarafıda kızartıyoruz. 
Servis ediyoruz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

SİNAN TUBA dedi ki…
Feyzacımm çok erken kahvaltı yaptım benimde bişryler yemem gerekiyo masaya bi çatal daha koyarsan bekle geliyorum.. Loz lezzetli gözüküyo hmm ellerine sağlık
Feyza Yüksel dedi ki…
Biraz geç kaldın ama sen gel yine yaparız :) veya sen yap ben geleyim =D
Çok sağol canım
Cagla Yavuz dedi ki…
of of of ne yaptın sen öyle harika gözüküyor ellerine sağlık:)
Feyza Yüksel dedi ki…
Ayy canım çok sağol :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche