Ana içeriğe atla

Pırasalı Zarf Böreği





Arkadaşım Feyzanın bugün misafirleri var. Ve sağolsun dünden bana yaptığı güzelliklerin resim ve tarifini gönderdi. Işte bunlardan biri.
Yufka ile yapılan börekleri çok seviyorum. Hamur yuğurma faslını atladığımızdan hem pratik oluyor hemde yufkada güzel olunca lezzetli oluyor.

Malzemeler:

Pırasa
Zeytinyağı
Yoğurt
Peynir
Margarin
Sıvıyağ
Yufka
Yumurta
Çörek otu

Ilk önce pırasaları ince ince doğrayıp, acısı gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz. Sonra  elimizle sıkaraka yıkıyoruz ve süzüyoruz. 

Pırasamıza 1-2 kaşık zeytinyağı, 3 kaşık yoğurt koyup, peynir ufalıyoruz.
Tuzunu koyuyoruz. Dilersek renk katması için kırmızı toz biberde ekleyebiliriz.

Bir tavada 2 kaşık margarin ile sıvıyağ karıştırp eritiyoruz. Yufkayı tezgaha serip fırçayla yağlıyoruz.



Şimdi resimdeki gibi katlama işlemine geçiyoruz. Evvela kenarları içe katlayalım. Ve buarada yağ deymemiş her katladığımız kısmıda yağlıyoruz.
Sonra diğer iki ucunuda içe katlayıp dikdörtgen elde ediyor, ve yine katladığımız uçları yağlıyoruz. 

Bu dikdörtgeni  4e bölüyor ve pırasa karşımından ortalarına koyuyoruz. Ve yine resimdeki gibi zarf şeklinde katlayıp ters çevirerek tepsimize diziyoruz.

Üzerlerine yumurta sürüp çorek otu serpiyoruz. Önceden ısınmış 180 derecede kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.

Ellerine sağlık canım yiyenlerede afiyet olsun

Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Gerçekten çok pratik bi tağrif ve görünüşüde güzel ellerine sağlık canım
Nurcihan Akgül dedi ki…
Gerçekten çok pratik bi tağrif ve görünüşüde güzel ellerine sağlık canım
Feyza Yüksel dedi ki…
Ben feyzanın adina teşekkür ediyorum ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche