Ana içeriğe atla

Muzlu zürafa desenli rulo pasta


Bu ruloyu arkadaşlarla bahçe keyfi yapacağımız bir gün yaptım. Ve biraz uğraştırdı ama herkes çok beğendi.
Değişik birşey olsun diyenler, denemenizi tavsiye ederim.

Zürafa deseni için:
1 yumurta akı
30 g şeker
30 g eritilmiş tereyağı
40 gr un

Hamuru için:
3 yumurta 
80 g şeker
50 g un
50g nişasta
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
20 g kakao

Iç malzemeler:
250 ml krema
250 ml yağsız kuark (lor peyniri)
2-3 muz
damla çikokata
bir kaç damla limonsuyu
1 paket burda Sahnefest deniyor. Kremanın sıkı olup dışa akmaması için toz satılıyor. Bulamayanlar bence krema yerine kremşanti kullansın. Krem şanti pek cıvık olmuyor.

Evvel zürafa desenini yapmamız gerekiyor. Bunun için istersek önceden fırın kağıdımızın arka yüzüne kalemle zürafa desenini çizelim. Ozaman altındaki desene bakarak hamuru üstüne sıkabiliriz. Veya hiç uğraşmayın benim gibi direk fantazinize göre kağıda sıkın. Desen basit olduğundan zaten yanlış yapma derdi yok.

Desenimiz için malzemeleri karıştıralım. Sulu bir hamur elde ediyoruz. Biraz katı gibiyse hafif süt ile sulandıralım. Ama kağıda sıkınca akıp gidecek kadarda olmasın. Sıkacak kıvamdaysa yeterli. Bu hamuru sıkma torbamıza alıp ince bir uç takıyoruz. Sıkma torbamız yoksada sorun değil. Küçük bir poşetin içine koyup kenar ucunu küçücük kestikmi, bu şekildede sıkmak mümkün oluyor.

Desenimizi kağıda sıkıp 160° de 2 dakika fırına sürüyoruz. Beyaz hamurun kızarmaması önemli, fazla tutmayalım fırında. Maksad kek hamuru üstüne döktüğümüz zaman desenin bozulmaması. 
Tam anlamıyorum diyorsanız sorun değil. Tarifi youtube'da gördüm. Linki altta paylaşacağım. Ordan bakabilirsiniz.

Fırından 2 dakika sonra çıkarınca nemli bir bez ile desenin üstünü örtelim. Kurumasın.

Yorulmadık inşaallah :) Daha biraz işimiz var.
Kek hamuruna geçebiliriz.

Evvela yumurtaları çırpalım. Şekeride ilave edip mikser ile biraz katılaşıncaya kadar devam çırpalım. Kalan malzemeyi eleyerek ilave edelim. Güzelce karıştırdıkmı desenin üstüne dökebiliriz. Ama varsa desenin etrafına 
pasta kalıbı yerleştirelim hamur fazla dağılmaz (alttaki videoya bakabilirsiniz)
175° de 12 dk kadar pişirelim. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.

Fırından çıkınca, kenarına kalıp koyduysak onu bir kaldıralım. Hamurun üstüne fırın kağıdı koyup keki ters çevirelim. Şimdi ilk boyadığımız kağıt üste geldi. Onu yavaşca kaldıralım. Nemli bezi desenli kekimizin üstüne serip bezle yuvarlayıp rulo yapalım. Bu şekilde bırakalım soğusun.

Son aşama sonra bitiyoruz. Iç malzeme için evvela kremamızı çırpalım. ( Sahnefest dediğim toz ile. Yoksa kremşantide hazırlayabiliriz. Veya nişastada belki aynı işi görebilir)
Kuark ve limonsuyunu içine katalım. Çikolataları ilave edip karıştıralım.

Burda isterseniz ben bunu yapamam veya malzeme bulamam diyorsanız muhallebide yapabilirsiniz.

Evet sarılı rulomuzu açalım. Bir tarafına muzları uzunca dizelim. Kremamızı içine sürüp tekrar sardıkmı rulomuz hazırdır. Nihayet =)

AFIYET OLSUN





Tarif: www.sallystortenwelt.de

Videoyada buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=GiStzKOMK3U&feature=youtube_gdata_player



Yorumlar

merve dedi ki…
harika bir pasta olmuş.uğraştığınıza değmiş.ellerinize sağlık.
sevgilerimle....
Feyza Yüksel dedi ki…
Yorum için teşekkürler
Emel can dedi ki…
Ellerine sağlık, çok güzel bir tarif...görüntüsü bile yeter:))
Feyza Yüksel dedi ki…
Sağolasın. Evet pastayı sunarken o yüzden bende biraz şımardım =D
Emine Kaya dedi ki…
Gerçekten çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık videoyu da izledim almanca olmasına rağmen sizin anlatımınız ile anladım geriye uygun bir zamanda yapmak kaldı.. Allah Razı olsun paylaşım için. :)
Feyza Yüksel dedi ki…
Sadece yazana bakınca zaten benim anlatım tarzımla biraz daha zor anlaşılır :) Görünce hep daha kolay oluyor
Çok teşekkür ederim allah sizdende razi olsun
Adsız dedi ki…
Şımarmakta haklısın. Süper görünüyor
SİNAN TUBA dedi ki…
mükemmel gözküyo canım ellerine sağlık.. Sunum için harika.. Bir an önce bende denemek istiyorum:)
Feyza Yüksel dedi ki…
Şiddetle tavsiye ederim canım arkadaşım :)
mehtap dedi ki…
rulo pastanın o yumuşak tadını hissettim resmi görünce, desende çok hoş,elinize sağlık.
Feyza Yüksel dedi ki…
Zaten rulo pastaların en güzel yanı o. Dilim kesilince içi bol oluyor, hamuruda yumuşak :)
Çok teşekkür ediyorum
Özgen dedi ki…
Merhaba elinize sağlık çok değişik ve güzel biraz zahmetli ama değer sevgiler bana da beklerim
Sweety Mutfak dedi ki…
Evet zahmeti var. Ama zahmetli olunca neticede daha bir mutlu oluyorsun. Teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Kahvaltıya tavada patates kızartması

Bugün kahvaltıya sadece bir önerim var. Belkide zaten yapıyorsunuz. Ama yapmayanlara fikir olsun istedim.
Patatesleri küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kapaği kapalı kızartabilirsiniz. Yumuşamaya ve kızarmaya başladıklarında arzuya göre baharat ilave edin. (Kırmızı biber ve pul biber kesin olsun)
Çok basit ve güzel oluyor.
Mutlu kahvaltılar