Ana içeriğe atla

Mikado Pastası


Bu gördüğünüz harika pastayı 15 yaşındaki kuzenim Liva yaptı. Gelde şimdi ağzın sulanmasın :))
Ellerine sağlık canımm


Malzemeler:
Pandispanya keki (2 kat)
2 adet muz
1 Paket puddingtozu (kendimizde yapabilriz)
250 gr tereyağı
70 gr pudraşekeri

Üstü için:
Bitter çikolata (eritilmiş)
Mikado çubukları


Puddingimizi hazırlıyoruz. Bir kapta tereyağını krema haline gelene kadar çırpıp (mikser ile) pudraşekerini ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışımı soğumuş puddingimiz ile karıştırdıkmı kremamız hazırdır. 

Pandispanya kekinin birini alıyoruz. Üstüne kremanın 3de birini sürüp üstüne dilimlenmiş muzları yerleştiriyoruz. Sonra yine kremanın 3de birini üstüne sürüp, 2nci kekimizi üstüne yerleştiriyoruz. 
Kekin üstüne erimiş çikolatamızı dağıtıyoruz. Kalan kremanın son 3de biriylede hem üstüne süs yapıyoruz hemde kenarlara sürüp kapatıyoruz. Mikado çubuklarını üstüne yerleştirdikmi tamamdır. 

Afiyet olsun




Yorumlar

SİNAN TUBA dedi ki…
maşallah liva kardeşim ellerine sağlık bu yaşta bu mağrifet nazar değmesin ..:)
Feyza Yüksel dedi ki…
Ben onun için teşekkür edeyim :))
Emine Kaya dedi ki…
Ne kadar pratik bir pasta tam benlik :) Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..
Feyza Yüksel dedi ki…
Evet çok pratik. Fazladan uğraşmak isteyen tabi kekini kendi yapabilir. Ama bence böyle çok iyi :) Çok sağol
Adsız dedi ki…
Emeginize saglik canim.. mikado cubuklariji nasil eritecez??? Bide hazir pandispanya kekini nerede bulabilirim??? Almancada ismi ney?? Simdiden cok tesekkürler...
Feyza Yüksel dedi ki…
Yok mikadoları eritmiyoruz. Arkadaşım anladığım kadarıyla herhalde almanyadansın. Istersen almanca sayfama bak. Oradan daha kolay anlarsın belki. Hem malzemeleri almanca anlamak daha kolay oluyor. Yani bende öyle :)
www.sinfeyyemek.blogspot.de
Feyza Yüksel dedi ki…
Özür www.sinfeycook.blogspot.de
Bu almanca :))
Nurcihan Akgül dedi ki…
Maşallah kızıma ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Feyza Yüksel dedi ki…
Ben Livanın adına teşekkür ediyorum :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche