Ana içeriğe atla

Islak Kek


Bugün canım arkadaşım Tuba' dan lezzetli bir tarifimiz var. Çikolata sevenler buyursun.


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
 3 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
 1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakoo

SOSU İÇİN: 

1 su bardağı süt 
3-4 kaşık toz şeker 
 1 yemek kaşığı dolusu kakoo

Kek için bütün malzemeleri karıştırıp 12 muffin kalıbına dağıtıyoruz. 175° de şişene kadar pişiriyoruz. Çıkarmadan kürdanla kontrol edelim.

Sosu için malzemeleri tencerede karıştırıp kaynatıyor ve keklerin üzerine gezdiriyoruz.
Dilerseniz Kremşanti ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tuba canım ellerine emeğine sağlık


Yorumlar

Adsız dedi ki…
Arkadaşın tuba hanımın ellerine saglik harika görünüyor. Hele fırındaki halleri ağzımı sulandırdı :)
SİNAN TUBA dedi ki…
Çok sağol canım teşekkür ederim .tavsiye ederim
Adsız dedi ki…
Bnce yemeyin zehirlenirsnz:-P:-P:-P
Feyza Yüksel dedi ki…
Bencede harika görünüyor
Feyza Yüksel dedi ki…
Aslında malzemeler içinde zehir geçmiyor. Biraz herkesin koyduğu süte ve benzeri katkılara bakar. Onada sen dikkat edeceksin artık isimsiz arkadaşım.
O hususta biz mesuliyet kabul etmiyoruz tabi :)
Adsız dedi ki…
Sos malzemelerinde yanlışlık var şeker bardak olamaz kaşık olmalı.Sizce?
Feyza Yüksel dedi ki…
Haklısınız 3-4 bardak bayaa fazla :)) ama ben yine Tubaya bir sorayım. Tarif ondan. Ona göre inşaallah düzeltirim.
Hatırlatma için çok teşekkürler
Feyza Yüksel dedi ki…
Arkadaşım tekrar teşekkür ederim benim dalgınlığım. Düşünmeden yazmışım. Tarif bardak bardak giderken arada oda kaynadı :) Tekrar hatırlatman için teşekkür ederim. Tarifi düzelttim
Adsız dedi ki…
:) rica ederim..yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun..
Feyza Yüksel dedi ki…
:)) teşekkürler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche