Ana içeriğe atla

Gül Tatlısı


Eveeeeeet yine Tubadan harika bir tarif. Okadar muhteşem görünüyorki beğenmeyene aşk olsun yani :)
Canım arkadaşım harikasın, ellerin dert görmesin.

Malzemeler:

1/2 su bardağı Irmik
1/2 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 margarin/tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker

Bu tarifte burda biter :))


Şaka tabiki. Hazırlama faslına geçebiliriz.
Malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.
Bundan sonra resimlere göre hareket edeceğiz.



1.2. Hamuru 1 santim kalınlığında açıp çay bardağı ile halkalar kesiyoruz.
3. 4 tane halkayı resimdeki gibi uçları birbirinin üstüne binecek şekilde düzüyoruz.
4.5. Sonra alttan başlayıp 4 parçayı beraber yuvarlıyoruz.
6. Rulomuzu ortadana ikiye böldükmü
7. Iki tane gül elde ediyoruz.


Ve böylece elde ettiğimiz gülleri tepsimize diziyoruz. 180 derecede kızarana dek pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Şerbeti kaynatıp tatlılar soğuk şerbette ılık iken ıslattıkmı bu güzelim tatlımız hazırdır.



Yorumlar

Adsız dedi ki…
Gerçekten muhteşem görünüyor. Misafirlere bire bir. Ellerinize sağlık
Feyza Yüksel dedi ki…
Evet öyle. Teşekkürler
Feyza Yüksel dedi ki…
Günün artistide geldi :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche