Ana içeriğe atla

2 renkli kurabiye


Selam arkadaşlar. 
Geçen ay karpuz desenli bir kurabiye paylaşmıştım. Aynı kurabiyeyi bu sefer farklı bir desende denedim ve gören ve yiyenlerim hoşuna gitti. Isterseniz sizde bir deneyin.

Kurabiyenin yapılışı KARPUZ KURABIYE ile ayni. Bakmak isteyenler kelimeye tiklasin. 

Bu kurabiyede değişik olan, tabi evvela hamurun rengi. Iki eşit parçaya bölüp birini mavi renklendiriyoruz.


Hamurları 2 fırın kağıdı arasında merdane ile açıyoruz. Üst üste koyup resimdeki gibi yuvarlıyoruz. Sıkıca poşet kağıda sarıp buzdolabında bir iki saat beklettikmi hamur sertleşiyor ve dilim kesmek kolay oluyor. 

Dilimleri tepsiye dizip 170° de 10-12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler kızarmayıp rengi beyaz kalacak. Buna dikkat ettikmi tamam.

Afiyet olsun


Yorumlar

selma tamer dedi ki…
elıne sağlık cok renklı olmus
Feyza Yüksel dedi ki…
Teşekkür ediyorum :))
Adsız dedi ki…
Harika görünüyor. Tarifi paylaşmasan sırf resimden hiç cesaret edemezdim. Kolay anlatım için teşekkürler
Feyza Yüksel dedi ki…
Resimden herşey zor görünüyor. Aslında isteyince yapamayacağımız şey yok :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche