Ana içeriğe atla

2 Renkli Kek


Hani bilirsiniz bazen aniden ya haber gelir müsaitmisiniz Çaya geliyoruz diye veya zil çalar bakarsınız oturmaya gelmişler. Hazırdada bişey olmaz. 
Böyle durumlarda hamuru çabucak hazır olacak bir kek tarifi. Fırında uzun kalması gerekiyor ama bu sırada da ben çay demler evi toparlarım.

Bu tarif küçük kalıblar için. Yani az kişiyse gelenler birebir.

Malzemeler:

150 g tereyağı
80 g şeker
1 p. Vanilya
2 yumurta
150 g un
1 kaşık nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 kaşık kakoo
50 g rendelenmiş bitter çikolata

Pudra şekeri

Bir kapta tereyağı, vanilya ve şekeri çırpıp yumurtaları ekliyoruz. Ve tekrar çırpıyoruz.

Un, nişasta, kabartma tozunu ayrı kapta karıştırıp eleyerek ilk karışıma ekliyoruz.

Bu hamurun yarısına kakooyu ve rendelenmiş çikolatayı karıştırıyoruz. 

Kabımızı yağlayıp açık renk hamuru döküyoruz. Üstüne kakoolu hamuru ilave edip çatal ile üstünden çiziyoruzki ortada iki hamur karışsın. 

Önceden ısıtılmış 200° de 40 dk pişiriyoruz. Çıkarınca keki, biraz kalıpta bekletip sonra çevirerek kalıptan çıkarıyoruz. Ve dilersek üstüne pudraşekeri eliyoruz.




Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche