Ana içeriğe atla

Karpuz Kurabiye


Bu kurabiyeler kesinlikle misafirlerinizin hoşuna gidecek.

Malzemeler:
175 g tereyağı
180 g şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
480 g un
bıçak ucu kabartma tozu
bir tutam tuz
kırmızı ve yeşil gıda boyası 
Çikolata taneleri (fırında erimeyen cinsten)

Oda sıcaklığındaki tereyağını evvela şeker ile krem haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Sonra yumurta ve vanilya aromasını ekleyip devam çırpıyoruz.
Unu kabartma tozu ve tuz ile karıştırıp, karışımımıza yavaş yavaş ilave ediyor ve sürekli çırpmaya devam ediyoruz. 

Hamurumuzu elde edince, hamurdan 2 kase ayırıp kalan büyük parçayı kırmızı gıda boyası ekleyip, rengimizi elde edinceye kadar yuğuruyoruz. Biraz kalınca rulo halinde yuvarlayıp, kurumaması için poşete sararak bie saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Ayırdığımız 2 kase hamurdan birini yuvarlayıp aynı şeklide buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kalan son parçayıda yeşil boya ile yuğurup onuda dolaba koyuyoruz.

Bir saat sonra hamurları çıkarıp evvela beyaz hamuruzu kırmızı rulonun genişliğinde açarak, rulonun etrafına sarıyoruz. Bu şekilde rulomuz dışı beyaz içi kırmızı oluyor. Yeşil hamuruda aynı şekilde açıp ruloyu üstüne oturtuyor ve yeşil hamurla ruloyu kaplıyoruz.
Bu şekilde tek rulo haline gelen hamuru yine poşet içerisinde 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Eveeet artık son aşamaya geldik. Rulomuz dolapta bekledi ve sertleşti. Bundan şimdi dilimler kesiyor ve dilimleride tekrar ortadan ikiye bölüp tepsimize diziyoruz.
Çikolataları çekirdek gibi dilimlerin içine bastırıyoruz.

Bu şekilde 180° de 9-12 dk pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz nihayet servise hazır.
Afiyet olsun



Yorumlar

Sinem Sahin dedi ki…
Çok ilginç tarifler. Süper !
Feyza Yüksel dedi ki…
Teşekkür ederim Sinemcim
pınar dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım tarıfı aldım...süper gorunuyor...elllerıne sağlık.. tarıflerının .takıbındeyım canım..sevgıler.
Feyza Yüksel dedi ki…
Beğendiğine sevindim :) sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche