Ana içeriğe atla

Fırında patatesli Makarna


Kayınvalidemin tarifi ;) 

Malzemeler: 
Makarna ( arzuya göre)
5-10 patates
1-2 havuç
rendelenmiş kaşar peyniri
200 ml krema
500 ml su

Ayrıyeten almanyada Auflaufgratin diye bir toz satılıyor, onu koyuyor içine. Ama Türkiyede galiba satılmıyor. Fakat beşamel sosta aynı işi görür.
Bu tarifte güzel olan, hiç bir şeyin önceden pişirilmemesi. Bütün malzemeler tepsiye dizilip fırına giriyor.

Evvela fırını 250° ısıtalım. Makarnayı tepsi veya borcama boşaltalım. Patatesler ve havucu soyup dilim dilim keselim ve üstüne dizelim. Kaşarı rendeleyip onuda üstüne serpelim ama bir parça ayırıyoruz kaşardan. Onu makarna piştikten sonra ekleyeceğiz, yoksa üstü çok sert ve kuru oluyor.
Krema, su ve tozumuzu ( veya beşamel sosumuzu) karıştırıp üstüne dökelim.


Fırına girmeye hazır. Bir kaç dakika sonra 230°ye indirelim. Üstü pembeleşince kalan kaşarıda serpip bir kaç dakika daha fırına sürelim.

Afiyet olsun! 
Ellerine sağlık anne :))

Yorumlar

Nurcihan Akgül dedi ki…
Bahar canım ellerine sağlık sende yedim çok hoşuma gitmişti tekrar isterim
Feyza Yüksel dedi ki…
Yapınca beni unutmayın ebnde isterim ;))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche