Ana içeriğe atla

Elmalı Alman pastası


Bu pastayı, daha doğrusu keki  mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Arası puding ve tarçınlı elma, çok lezzetli bir pasta.

Hamuru için malzemeler:
125 gr      tereyağı
250 gr      un
125 gr      Şeker
1 çay k.    Limonkabuğu
2               Yumurta
1 paket    Vanilyatozu
2 çay k.    Kabartma tozu

İç malzemeleri:
Yarım paket vanilyapudıng
30 gr        Şeker
1               Yumurta
1kg.          Elma
                 Tarçın

Üstündeki hamur için:
200 gr       Un
100 gr.      Şeker
1 paket.    Vanilya tozu
125 gr       Tereyağı


Hazırlama faslına geçebiliriz 
Önce alt hamuru yapıyoruz. Bunun içinde tereyağını hafif krem haline gelinceye kadar evvela çırpalım. Vanilya tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Yumurtaları teker teker kırıp, sürekli karıştıralım. Kabartma tozunu unumuza ekleyip, unuda karışımıza ekleyelim, tekraren karıştıralım ve yağlanmış pasta kalıbımıza hamuru dökelim. 

İçini hazırlamak için puding tozu, şeker, süt ve yumurta sarısını karıştırıp tencerede ısıtalım. Yumurta beyazını çırpıp sonradan ekleyelim ve bırakalım soğusun. 
Bir yandan elmalarımızı soyup ufak ufak keselim. Dileğe göre tarçın ekleyelim.  

Üst kat hamur çok basit. Bütün malzemeleri elle karıştırıyoruz. Katı bir hamur oluyor. 

Şimdi hepsini dizdikmi kalıba, pişirme faslına geçebiliriz. 
Hamur zaten kalıbımızda, üstüne pudingi onun üstünede elmaları yerleştirelim. Elle hazırladığımız katı hamurumuzu topak topak en üstüne döşeyelim. 
165 derecede fırının en alt katında bir saate yakın pişirelim. Üstü altın sarısına dönüştümü hazırdır, ama yime kürdanla kontrolümüzü yapalım. 

Afiyet olsun, misafirleriniz bayılacak :)

Yorumlar

Emine Kaya dedi ki…
Çok ilginç buzdolabında dondurup rendelesek olmaz mı? Topaklama nasıl olacak?
Çok da güzel görünüyor ellerinize sağlık çok beğendim :)
SinFey dedi ki…
Evvela öneri için teşekkürler... Ayarları düzelttim.
Almanyada yaşadığımdan anlatmakta biraz zorluk çektim ama hiç buzdolabına koymaya gerek yok. Hamurun malzemelerini karıştırınca farkedeceksin ki zaten topak topak oluyor. Biraz elle ufalayıp üstüne serpiştiriyorsun. Pastanın en basit tarafı en üstü, görüntüye bakınca sanki uğraştırır gibi geliyor insana ama hiç öyle değil.
Emine Kaya dedi ki…
Yerleşimden gatget eklemen gerkir izleyiciler eklersen siteni blogger olarak çok takip eden olur.. Gatgetlerini eklerken diğer blog arkadaşlarınınkine bakarakta eksiklerini tamamlayabilirsin... Tariflerin güzel popüler bir blog olacağından eminim..
Allah'a emanet ol canım..
Emine Kaya dedi ki…
Yerleşimden gatget eklemen gerkir izleyiciler eklersen siteni blogger olarak çok takip eden olur.. Gatgetlerini eklerken diğer blog arkadaşlarınınkine bakarakta eksiklerini tamamlayabilirsin... Tariflerin güzel popüler bir blog olacağından eminim..
Allah'a emanet ol canım..
SinFey dedi ki…
Tavsiyelerin ve desteğin için çok teşekkür ederim. Dediklerini yapmaya çalışacağım =)
merve dedi ki…
blogunuz hayırlı uğurlu olsun.pasta harika görünüyor.ellerinize sağlık.
sevgilerimle...
Feyza Yüksel dedi ki…
Çok teşekkür ediyorum :)
Berrin Yilmaz Oktem dedi ki…
elinizz saglik cok guzel gorunuyor,eminim tadi da guzeldir..ama alt hamur icin nekadar un kullanilacak yazmamissiniz.
Feyza Yüksel dedi ki…
Çok teşekkür ederim. Hiç farkinda değilim. 250gram un.
Tarifde de hemen telafi ediyorum :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche