Ana içeriğe atla

Cakepop

 
Cakepop yani çubukta kek tarifi... Çocuklar buna bayılacak :)

 Malzemeler:
70 gr yumuşamış tereyağı
70gr tozşeker
1 adet yumurta
75gr un
bıçakucu kabartma tozu
40gr krema peynir
70gr elenmiş pudra şekeri
kalıbı yağlamak için tereyağı

Dekor için:
100-150gr eritilmiş beyaz çikolata
renkli Şekerleme


Evet şimdi hazırlama aşamasına geçebiliriz.
Evvela fırınımızı 165° ısıtıyoruz.
Uzunlamasina küçük kek kalıbımızı (benimki çocuklar için bir kalıp 15cm uzunluğu. Ama 18cm varsa daha iyi olur) tereyağı ile yağlıyoruz.
Bir kapta tereyaği ile şekeri hafif krema haline gelinceye kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir tabakta una bıçak ucuyla kabartmatozu ekleyip, bunu ilk karışıma katıyoruz. Malzemeler iyice karışınca kek kalıbımıza hamuru dökebiliriz.
Benim kalıp küçük olduğundan hamurun pişmesi 30dk sürdü. Kullandığımız kaba göre vakit değişebilir. Bir kürdanla kontrolümüzü yapalım.

Şimdi keki iyice soğumaya bırakalim ve kremapeynirimizi pudra şekeri ile güzelce çırpalım. (Peynir yerine reçelde kullanabilirsiniz. Ama ozaman pudra şekerine gerek yok) bu peyniri kek soğuyunca ufalayıp kekimize karıştıracağızki hamurumuz biraz ıslansın ve yuvarlanabilsin.
Kek soğuduysa aynen dediğimi yapalım ve 10-12 eşit toplar yuvarlayıp, bir saat buzdolabinda bekletelim.
Evet bir saatimiz dolmak üzereyken biz beyaz çikolatamızı benmari usulü eritelim. (Sicak su dolu tencerimizin üzerine başka tabakta çikolatayı koyalım, ama su çikolataya temas etmesin. Sicak suyun buharında karıştırarak eritelim)

Topları buzdolabından alalım. Çubuklarımızın ucunu erimiş çikolataya deydirip toplara batıralım. Böyle tekrar 5-10 dk buzdolabında beklesin. Bu şekilde toplar çubuğa yapışır ve topların düşmesini önler.  

Çubuk bulamıyorsak şişte kullanabiliriz. Veya hic kullanmayıp sadece toplarıda çikolataya batırabiliriz.

Çubuklardaki çikolatalar donduysa toplarımızıda artık erittiğimiz çikolataya batırabiliriz. Son olarak üstlerine şekerlemeleri
serpelim ve kuruması için kutumuza batırıp ( veya bardağa koyup) bekletelim.

Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Çilek ve muzlu pudingli pasta

Hamurunda muz ve fındık, üzerinde vanilya pudingiyle ve en üstündede muz ve çilekle oldukca zengin ve lezzetli bir pasta tarifim var bugün sizlere.
Misafirlerimden tam not aldığından gönül rahatlığıyla tarifini paylaşıyorum.

Evvela malzemeleri sıralamadan başta söylemek istediğim birşey var..
Tarifte hem pudinge karıştırmak için, hemde hamuruna lezzet katmak için, Creme fraiche kullandım. Almanyada hr süpermarkette satılıyor, ama Türkiyemizde ne kadar kullanılıyor kesin bilmediğim için biraz nette araştırdım, taze krema diye geçiyor.
Creme fraiche bol yağlı pastorize edilmemiş krema. Nelere kullanıldığını ve nasıl evde yapıldığını burdan okuyabilirsiniz.

Artık malzemelere geçebiliriz.

Hamuru için :

* 200 gr un
* 200 gr tereyağı
* 200 gr şeker
* 4 adet yumurta
* yarım paket kabartma tozu
* 100 gr öğütülmüş fındık ( ben biraz ağıza gelsin diye hafif taneli bıraktım)
* 1 adet olgunlaşmış muz
* yarım limonun kabuğu
* 100 gr creme fraiche